Štab za vanredne situacije: Nastavlja se borba sa kovidom u Gerontološkom centru

13. januar 11:06

"Borba za naše najstarije sugrađane ne prestaje", poruka je sa današnje sednice gradskog Štaba za vanredne situacije. Nakon testiranja svih asimptomatskih osoba u Gerontološkom centru koje je sproveo Zavod za javno zdravlje Šabac ukupno je pozitivno 124 korisnika i 20 zaposlenih.

Gradski Štab za vanredne situacije uputio je dodatno medicinsko osoblje koje će pružiti pomoć zaposlenima u Gerontološkom centru u borbi protiv kovida, a ujedno se nastavlja i kontinuirano snabdevanje centra zaštitnom medicinskom opremom.
Radni tim koji je angažovan od strane Štaba prati u kontinuitetu zdravstveno stanje korisnika i zaposlenih, i koordinira sve aktivnosti koje diktira aktuelna epidemiološka situacija.
Iz Štaba apeluju da izveštavanje u vezi sa Gerontološkim centrom bude zasnovano isključivo na činjeničnom stanju i zvaničnim izveštajima relevantnih institucija.
Zdravlje građana jeste najvažniji prioritet Grada Šapca i borimo se zajedno za njega" - navodi se u saopštenju sa današnje sednice Štaba za vanredne situacije.
Podelite