Krasavac: Nestabilna epidemiološka situacija u Mačvanskom okrugu

9. novembar 2020. 17:27

Povodom nestabilne epidemiološke situacije na području Mačavnskog upravnog okruga načelnik Vladan Krasavac izdao je sledeće saopštenje.

Poštovani građani,

Epidemiološka situacija na području Mačvanskog upravnog okruga je nestabilna uz konstantno povećanje broja zaraženih lica.Bolnice i domovi zdravlja na području Upravnog okruga svakodnevno primaju veliki broj novoobolelih,a privremena Kovid bolnica u Šapcu stavljena je u aktivan status.Tehnički i kadrovski kapaciteti zdravstvenih ustanova u gradovima i opštinama Upravog okruga u potpunosti su spremni za treći talas epidemije.

Neophodno je da se svi pridržavamo mera koje su propisane od strane Kriznog štaba,kako bi ovaj talas epidemije prošao sa što manje posledica po naše građane.Maske se obavezno koriste u zatvorenom prostoru,a preporuka je da se koriste i na otvorenom.Primena socijalne distance,dezo barijere, ograničen broj ljudi u zatvorenom prostoru, takođe su mere koje se moraju poštovati.

Od 27.oktobra u primeni je koordinisani nadzor lokalnih i republičkih inspekcijskih organa u kontroli primene mera za sprečavanje širenja epidemije,pa se s tim u vezi svakodnevno kontrolišu pravna lica i preduzetnici.Zaposleni u pravnim licima, radnim organizacijama,ustanovama,tržnim centrima i trgovinskim radnjama,ugostiteljskim objektima,objektima turizma,pijacama,objektima i sredstvima javnog saobraćaja,sportskim objektima,kao i korisnici usluga, u obavezi su da koriste zaštitna sredstva i poštuju propisane mere.

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj odraslih i starijih osoba na području Upravnog okruga i Centru za azil u Banji Koviljači nema zaraženih.
Kako je u narednom periodu veliki broj slava koje su u tradiciji našeg naroda,molimo naše građane da praznik obeleže u krugu porodice, sa što manje okupljanja i uz primenu propisanih mera.

Odgovornim ponašanjem prema sebi i drugima sačuvaćemo i naš zdravstveni sistem koji je preko potreban u ovim teškim vremenima.
Apelujem na sve naše građane da se pridržavaju propisanih i preporučenih mera kako bi time sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih.

Budimo odgovorni.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca
Podelite
 • Premijerka Ana Brnabić rekla je nakon sednice Kriznog štaba da se nastavlja sa postojećim merama, iako je medicinski deo zahtevao usvajanje "mnogo...
  5. okt
 • Na teritoriji Mačvanskog okruga u prethodna 24 sata, potvrđen je 461 pozitivan uzorak na Kovid 19 i to - u Šapcu 206, Loznici 108, Bogatiću i Koceljevi po...
  5. okt
 • Na teritoriji Mačvanskog okruga, juče je potvrđeno 20 pozitivnih uzoraka na Kovid 19 - od toga u Šapcu - 2. Novoobolelih u Loznici je 9, Bogatiću i...
  29. maj
 • Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je 25 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 3.664,...
  13. jan