Vuk dlaku menja, a Aleksandar Pajić političke stavove

17. septembar 17:17

Iako po svemu sudeći izborna trka u Šapcu još uvek nije gotova, Povereništvo Srpske napredne stranke u Šapcu aktivno radi na stvaranju široke koalicije, koja bi prema njihovim rečima trebalo da čini vladajuću većinu u gradskoj Skupštini. Tako je već uzburkanu političku situaciju u Šapcu dodatno ustalasalo saopštenje SNS-a u kom se navodi da su postignuti dogovori sa predstavnicima pokreta „Zapadna Srbija“ i „Ruske stranke“.

Kraj izbora za odbornike u Skupštini grada Šapca još se ne nazire, međutim Srpska napredna stranka aktivno je počela da radi na širenju koalicije, koja bi prema njihovim planovima trebalo da vlada naredne četiri godine u Šapcu. Višednevne špekulacije, o preletanju Nemanje Pajića potvrdio je gradski odbor SNS-a u Šapcu nedavnim saopštenjem.

-Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac saopštava da je na sastanku sa predstavnicima Zapadne Srbije postignut dogovor o programskim ciljevima za dobrobit svih građana Šapca. Na sastanku održanom 14. septembra razgovaralo se o mogućoj koaliciji u Šapcu i usklađivanju izbornih programa u interesu građana - navedeno je između ostalog u saopštenju SNS-a.

Istog dana, pokret Zapadna Srbija ponosno je objavio saopštenje u kom navode da odjednom SNS „ima iste ciljeve vezane za unapređenje i razvoj Šapca“ kao i taj pokret.

-Predstavnici pokreta Zapadna Srbija prihvatili su poziv Gradskog odbora Srpske napredne stranke. Tokom susreta razgovaralo se isključivo o političkim načelima i programima obe strane. Programi za cilj imaju razvoj i unapređenje života građana te su mnogim segmentima kompatibilni, a pokret Zapadna Srbija pozdravlja spremnost Gradskog odbora Srpske napredne stranke da razgovara sa drugim listama - stoji u saopštenju pokreta Zapadna Srbija.

Međutim, ništa ovde ne bi bilo sporno, da dve strane koje su postigle dogovor nisu bile ljutiti protivnici do pre samo nekoliko dana. Tako je početkom ove godine Aleksandar Pajić „poručio Šapčanima da nikada neće doći do saradnje sa Zapadnom Srbijom“.

-Ja hoću da kažem našim sugrađanima, da apsolutno nikakva saradnja i nikakva buduća saradnja neće biti između Gradskog odbora Srpske napredne stranke i Zapadne Srbije - rekao je Aleksandar Pajić u januaru ove godine.

Predsednik Pokreta Zapadna Srbija Nemanja Pajić za Televiziju Šabac nije želeo da komentariše novonastalu političku situaciju jer je izborni proces još uvek u toku, dok iz povereništva Srpske napredne stranke na pozive naše televizije i molbu za komentar Aleksandra Pajića nismo dobili odgovor.

Đorđe Mijailović
Podelite