Zlatko Ranković: Strah čoveku kalja obraz često

16. septembar 15:25

Sekretar Skupštine grada Šapca i član pokreta Zapadna Srbija Zlatko Ranković, oglasio se saopštenjem za medije u kojem ističe da bi mu "u svakoj prilici bilo jako teško da saopšti da napušta Pokret ali to i ne izgovara već je Pokret je to sâm učinio pre njega ozvaničavanjem saradnje sa Srpskom naprednom stranom". Saopštenje prenosimo u celosti.

"STRAH ČOVEKU KALJA OBRAZ ČESTO"

rekao je, još sredinom 19. veka, najmudriji među nama, vladika Petar II Petrović Njegoš.

Kao neko ko je od malena vaspitavan da se ne rukovodi ovom vrstom emocije i da mu obraz po svaku cenu ostane čist, žao mi je što sam bio prinuđen da saznam da među mojim dojučerašnjim saradnicima iz Pokreta Zapadna Srbija postoje i oni koji mi potvrdiše da se "ne treba bojati od đavoljeg kota, neka ga je na ka' na gori lista, no se valja bojati od zla domaćega".

Siguran sam da bi mi u svakoj prilici bilo jako teško da saopštim da napuštam moj Pokret ali to i ne izgovaram - Pokret je to sâm učinio pre mene.

Dana 14.09.2020. godine, Pokret Zapadna Srbija je ozvaničavanjem saradnje sa dojučerašnjim političkim protivnicima napustio i sâm sebe.

Koristim priliku da se izvinim svima koji su svoje poverenje i svoj glas na lokalnim izborima u Šapcu dali Izbornoj listi "Jelena Milošević-Novi tim za Šabac", svima kojima su moj lik i delo bili garancija da se ovakve stvari neće desiti, nikad, ni pod kojim uslovima.

U daljem periodu, svosvoje znanje i iskustvo trudiću se da usmerim tamo gde ću biti u prilici da ostanem onakav kakav sam bio tokom celog svog života - dosledan, uporan i veran.

Ja znam da je "svak' rođen da po jednom umre. Čast i bruka žive dovijeka."

S poštovanjem,

Zlatko Ranković, dipl pravnik
Sekretat Skupštine grada Šapca
Podelite