Mere koje se primenjuju u Šapcu treba da se uvedu na teritoriji cele Srbije

1. avgust 18:15

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, rekao je da još nije dobio odgovor od ministra zdravlja Zlatibora Lončara u vezi predloga da se u Šapcu počne sa antigenskim testiranjem osoba koje su kontakti obolelih od kovida 19 i istakao da je danas pismo ponovo upućeno ministru, u nadi da će ovaj put uslediti odgovor.

On je rekao da vremena za čekanje nema, s obzirom na to da se bliži početak nove školske godine i podsetio da se u Šapcu nalazi privremena kovid bolnica u sali Ekonomske škole ali i Regionalna kovid bolnica koja prima pacijente iz svih 8 opština Mačvanskog upravnog okuruga.

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na savet kako razlikovati simptome alergije na ambroziju u odnosu na kovid 19, kako građani koji su osetljivi na ovu biljku ne bi dolazili u kovid ambulantu.

"Osnovna razlika u simptomima jeste povišena telesna temperatura koja je prisutna kod pacijenata sa koronavirusom, dok je kod alergije nema" - rekla je dr Jasmina Stanković, direktorka DZ "Dr Draga Ljočić".
Podelite