Protest mašinovođa

26. jul 10:11

Oko dvadesetak mašinovođa i drugog osoblja AD „Srbija Kargo“, došlo je sinoć u Šabac da traži oslobađanje svog kolege koji je, po njihovim rečima, neopravdano i protivzakonito priveden.

Oni su istakli da su se okupili samoinicijativno da daju podršku svom uhapšenom kolegi, a neki od njih u železnici rade duže od tri decenije i kažu, ne pamte da je ikada policija privela mašinovođu a tužilac odredio pritvor. Da li je, ovo što se dogodilo u subotu presedan ili je zakon promenjen? – pitaju se oni. Naime po zakonu uviđaje i izveštaje radi interna kontrola AD „Srbija Kargo“ i ona kasnije svoj izveštaj dostavlja svim nadležnim institucijama.

Ono što njih posebno zabrinjava je i činjenica da je tužilac bez ikakvog reversa uzeo „kontrolnu traku“, na šta, takođe, nije imao pravo.

Šta se ovo i zašto događa niko ne može sa sigurnošću da kaže ali među mašinovođama vlada velika zabrinutost i neizvesnost što će, kažu, prouzrokovati da veliki broj njih više neće hteti da rade ovaj posao.

Oni, takođe, izražavaju veliko žaljenje zbog dva tragično nastradala života ali ne mogu da se pomire ni sa činjenicom da njihov kolega, koji će ta dva života doveka nositi na svojim plećima u ovom trenutku leži u zatvoru.

Ako nadležni u Ministarstvu, kojima su se takođe obratili, ne učine nešto da se uhapšeni kolega pusti na slobodu, mašinovođe su najavile novo okupljanje u toku današnjeg dana.

Izvor: Podrinske
Podelite
  • U poslednja 24 časa u Srbiji je zvanično još sedam osoba preminulo od posledica koronavirusa, pa je ukupan broj žrtava povećan na 605. Od poslednjeg...
    4. avg
  • Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da će država u petak, 7. avgusta, isplatiti 60 odsto minimalne zarade, odnosno oko 18.000 dinara po...
    4. avg
  • Srpska pravoslavna crkva i vernici slave Blagu Mariju, praznik posvećen Mariji Magdaleni.Marija Magdalena je bila rodom iz gorskih predela Sirije, oko grada...
    4. avg
  • Na redovnoj konferenciji gradskog Štaba za vanredne situacije, rečano je da je Šapcu registrovano deset novoobolelih slučajeva koronavirusa, kod ukupno...
    1. avg