Štab za vanredne situacije Šapca doneo odluku da se uvedu nove mere i vanredna situacija

3. jul 10:57

Na sednici Štaba za vanredne situacije grada Šapca, koja je održana pre podne u dvorištu Gradske kuće, konstatovano je da će biti donete neke vanredne mere za koje je neophodno uvesti vanrednu situaciju, kako bi se zaustavilo širenje virusa COVID 19.


U poslednja četiri dana pregledano je 545 osoba. U toku jučerašnjeg dana zabeležen je do sada najveći broj pregleda u COVID ambulanti. Sa istim tegobama, sumnjivim na korona virusa, pregledane su 162-e osobe.

Jako je važno da osobe pozitivne na virus COVID 19 prijave sve svoje kontakte Zavodu za javno zdravlje, jer kontakti moraju da budu u kućnoj izolaciji u trajanju od 14 dana.

Na sednici Štaba za vanredne situacije grada Šapca konstatovano je da će biti donete vanredne mere za koje je neophodno uvesti vanrednu situaciju, kako bi se zaustavilo širenje virusa COVID 19.

Od mera koje će se podrazumevati u vanrednoj situaciji, istaknuto je ograničenje rada objekata, zabrana skupova na otvorenom i zatvorenom, obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorijama, samnjivanje interakcije. Nakon uvođenja vanredne situacije biće pojačana kontrola i biće jasno definisane kazne.

Na sednici Štaba na kojoj su donete odluke o novim merama i varednoj situaciji, nisu prisustvovali jedino predstavnici Zavoda za javno zdravlje Šabac.

Pošto u Šabac ne stiže dovoljan broj testova na korona virus, Nebojša Zelenović, komadant Štaba za vanredne situacije grada Šapca, osvrnuo se i na izjavu, predsednika Republike Srbije - da država dnevno izdvaja milion evra za testove na korona virus, i istakao da će, ukoliko je to opterećenje za državu, grad Šabac platiti test za svakog građanina Šapca koji želi da se testira.

Isidora Kovačević
Podelite