U COVID ambulanti juče pregledano 136 osoba

2. jul 16:32

U Covid ambulanti juče je pregladano 136 lica sa istim simptomima, ukupno je pregledano 580 ljudi za pet dana, ali nisu svi testirani jer ne postoji dovoljan broj testova. Štab za vanredne situacije grada Šapca na jučerašnjoj sednici doneo je zaključak da se Ministarstvu zdravlja uputi molba za dostavljanje većeg broja testova za virus COVID 19.

Tokom jučerašnjeg dana u Covid ambulantu javilo se 136 lica sa istim simptomima koji verovatno ukazuju na infekciju COVID 19. Danas do 14 časova u Kovid ambulanti obavljeno je 93 pregleda.

Druga indikacija za PSR testiranje kada osoba nije imala bliski kontakt sa covid pozitivnom osobom, tada se prvo radi serološko testiranje – vađenje krvi.

U Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ stigla su stroga uputstva kako da se koriste testovi na virus COVID 19 koji su na raspolaganju.

Zabeležen je i jedan smrtni slučaj, koji je po izveštaju lekara doveden u vezu sa korona virusom, iako je PSR test bio negativan.

Od 14. juna u kućnoj izolaciji nalazi se 340 kontakata COVID 19 pozitivnih osoba. Njihovo stanje lekari Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ redovno prate.
Podelite