Srpska desnica isto što i Srpska napredna stranka?

18. jun 19:27

Član Srpske desnice koji je učestvovao u bakljadi za vreme vanrednog stanja, a kog je Komunalna policija privela, kako saznajemo, viđen je na štandu Srpske napredne stranke, sa kačketom i majicom sa sloganom stranke za ove izbore – „Za našu decu“

Dok izbori parlamentarni i lokalni za 2020. godinu nisu bili raspisani oni koji žele da smene vladajuću koaliciju u Šapcu uveliko su bili u kampanji. U poštanskim sandučićima u zgradama u centru grada, krajem prošle godine pojavljivali su se propagandni materijali koji su pisali protiv vladajuće koalicije u vidu novina „Tragač“. Ove novine kriše gotovo sve članove Zakona o javnom informisanju i medijima, jer ne postoji impresum, niti naziv štamparije koja štampa, novinari nisu potpisani a ni distributeri nisu poznati. Televizija Šabac došla je do snimaka ko deli ove nezakonite novine u Šapcu. Na snimcima koje su zabeležile nadzorne kamere u zgradama, vide se mladi ljudi, muškarci koji distribuiraju medij. Oni su novine delili u večernjim ili ranim jutarnjim časovima. Ono što je zajedničko ovim mladim ljudima koji se vide na snimcima od 28. novembra i 24. decembra, pored toga što dele sličan materijal je i to što su obavezni da fotografišu sandučiće nakon obavljenog zadatka.

Da li se ovi mladi ljudi – distibuteri mogu povezati sa ljudima koji su bili na otvaranju Srpske desnice u Šapcu, ili možda sa ljudima koji su uništavali gradski mobilijar lepeći plakate, ili pak sa mladićima koji su navijački, bez prijave skupa, potestovali tri dana na manifestaciji „Zona novog optimizma“ prošle godine, nadležni organi nisu želeli da daju odgovor.

Televizija Šabac tražila je odgovor i od Policijske uprave Šabac i od Ministarstva unutrašnjih poslova. Ali odgovor već šest meseci izostaje.

Kampanja protiv šabačke vladajuće koalicije nije stala ni za vreme pandemije. Za vreme vanrednog stanja, za vreme policijskog časa, organizovana je takozvana bakljada na krovovima zgrada i duž cele ulice. Tada policija nije reagovala, ali zato Komunalna policija grada Šapca jeste. Tada je priveden jedan mladić, koji pored što je prekršio policijski čas, koji je bio većoj organizovanoj grupi a da skup nije bio prijavljen u kojoj su paljene baklje čime je prekršen član Zakona o javnom redu i miru, nije imao ni ličnu kartu ni dozvolu za kretanje.

Mladić koji je priveden, prepoznat je i na fotografijama Osnivačke Skupštine Srpske desnice u Beogradu. A danas je u redakciju Televizije Šabac pristigla fotografija na kojoj se privedeni mladić sa bakljade vidi za štandom Srpske napredne stranke, sa kačketom i majicom na kojima stoji slogan Srpske napredne stranke za ove izbore - Za našu decu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i iz Policijske uprave Šabac, o daljem procesuiranju nekoga ko je prekršio mnogo članova zakona, nismo uspeli da dobijemo informacije. Da li je iko ikada odgovarao za sva kršenja zakona počev od manifestacije „Zona novog optimizma“, nelegalnih novina „Tragač“, do bakljade, i paljenja dečjeg igrališta u naselju Benska bara, pitanja su na koje nadležni organi ne žele da odgovore.
Podelite