Rekonstrukcija Osnovne škole "Majur"

5. jun 16:33

U toku je izvođenje građevinskih radova na rekonstrukciji i nadgradnji postojeće škole i izgradnja fiskulturne sale sa tribinama u Osnovnoj školi „Majur“. Uređenjem škole grad Šabac nastavlja realizaciju projekta „škole u jednoj smeni“.

Osnovna škola „Majur“ dobija potpuno novi, moderniji i funkcionalniji izgled. Školski komples podeljen je u tri dela – u maloj školi biće šest učionica, prostor za produženi boravak i nova svečana sala, u velikoj školi biće 15 kabineta. Treći deo podrazumeva fiskulturnu salu koju škola nikad nije imala. Svečana sala koju će škola dobiti biće pretvorena i u malo pozorište.

Rekonstrukcija Osnovne škole „Majur“ omogući će realizaciju projekta grada Šapca pod nazivom „škole u jednoj smeni“.

Građevinske radove u Osnovnoj školi „Majur“ obišao je danas Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca koji je tom prilikom istakao da je važno da sva deca na teritoriji grada Šapca imaju jednake uslove za rad.

Plan je da u svim školama svi učenici idu u jednoj smeni, da imaju jedan čas fizičkog vaspitanja, u kojima će deca imati topli obrok i mogućnost da sa nastavnicima rade domaće zadatke, kako bi slobodno vreme mogli da provode sa porodicom.

Završetak radova u Osnovnoj školi „Majur“ očekuje se do početka nove školske godine, izuzev za fiskulturnu salu.

Isidora Kovačević
Podelite