Biciklom kroz istoriju Šapca

3. jun 12:48

Udruženje „Vozi ulice“ i Narodni muzej Šabac zajednički su obeležili Svetski dan biciklizma vožnjom - vođenom turom kroz istoriju grada, pod nazivom „Biciklom kroz istoriju“. Šapčane su u obilazak gradskih znamenitosti biciklom vodili kusosi Narodnog muzeja Šabac, Gordana Ković i Branislav Stanković.

Tačno u podne sa Trga Šabačkih žrtava počela je neobična muzejska tura biciklima kroz istoriju Šapac povodom Svetskog dana biciklizma, u organizaciji Udruženja „Vozi ulice“ i Narodnog muzeja Šabac. Za 40-ak minuta koliko je vožnja trajala, svi zainteresovani upoznali su se sa istorijom Šapca od praistorije do 20. veka.

Vožnja biciklima kroz istoriju Šapca ujedno je i prva ovogodišnja vožnja u organizaciji Udruženja „Vozi ulice“, koja će se, kao i prethodnih godina organizovati svakog meseca.

Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca u vožnji kroz istoriju Šapca


Obeležavanju Svetskog dana biciklizma i muzejskoj turi „Biciklom kroz istoriju“ priključio se i Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.

Svetski dan biciklizma ustanovljen je 2018. godine kao podsticaj građanima da počnu aktivnije da koriste ovo prevozno sredstvo, koje ima značajne benefite po zdravlje, zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Isidora Kovačević
Podelite