"Lokal press" poziva Branka M. Vujkovića da se javno izvini novinarima Podirnskih i Televizije Šabac

29. maj 16:42

Reagovanje: Diskriminacija medija na štetu građana


Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija "Lokal pres" najoštrije osuđuje negativne kvalifikacije upućene lokalnom mediju ’’Podrinjske’’ i novinarima ovog medija izrečene javno od strane Branka M. Vujkovića, vd direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac.

Gostujući u predizbornom programu Televizije AS Vujković je javno izrekao da na konferencije za medije Zavoda za javno zdravlje neće zvati medijske kuće „Podrinske“ i TV Šabac jer, kako je naveo „to nisu novinari, oni su sramota za novinarsku profesiju“.

Podsećamo da, shodno odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima niko nema pravo da sprečava novinare da prisustvuju nekom događaju i tako vrši diskriminaciju medija, a ponajmanje da se meša u uređivačku politiku nekog medija.

Ovakav način ponašanja u lokalnim zajednicima ne predstavlja samo pretnju po lokalne medije već i ozbiljnu prepreku za kvalitetno i profesionalno informisanje građana.

Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija "Lokal pres" poziva Branka M. Vujkovića da se javno izvini novinarima „Podrinskih“ i "Televizije Šabac" kao i novinarima ostalih lokalnih medija i građanima Šapca za svoje neprimereno obraćanje.
Podelite