Mačvanski upravni okrug obezbedio kompjutersku opremu Vojsci

21. maj 17:18

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba Vladan Krasavac uručio je kompjutersku opremu Centru Ministarstva odbrane Šabac, navodi se u saopštenju za javnost Kabineta načelnika koje prenosimo u celosti.

"Svima vama je dobro poznato koliki je doprinos pripadnika Vojske Srbije u vreme trajanja vanrednog stanja, koji su zajedno sa zdravstvenim radnicima i pripadnicima Policijske uprave Šabac podneli najveći teret u borbi protiv Korona virusa. Obezbeđivali su zdravstvene ustanove, gerontološke centre, Zavod za javno zdravlje Šabac, Veterinarski specijalistički institut Šabac, Centar za azil u Banji Koviljači, čime su omogućili zaposlenima u pomenutim ustanovama nesmetan rad. Bili su angažovani i u sprovođenju dezinfekcije institucija i ustanova u cilju sprečavanja širenja zaraze.Ovim su dokazali da je, kao uvek do sada, Vojska Srbije uz svoj narod posebno u prilikama kada je najteže.
Tako je bilo u vreme katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju, požara, elementarnih nepogoda, snežnih padavina i drugih vanrednih situacija koje su se događale svih ovih godina. Ove 2020.godine u vreme pandemije i vanrednog stanja Vojska Srbije je dala pun doprinos borbi protiv najtežeg neprijatelja,virusa koji je čitavom svetu naneo velike ljudske žrtve i urušio privredu i ekonomiju velikog broja država.
Dugi niz godina unazad Vojska Srbije je urušavana reformama i otuđenjem oruđa i oružja koje koristi.Tek poslednjih nekoliko godina pridaje se dužna pažnja Vojsci, njenom kadrovskom i materijalnom osposobljavanju.
U cilju unapređenja saradnje sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije,u sredu 20. maja 2020.godine načelnik Mačvanskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba Vladan Krasavac je u prostorijama Upravnog okruga u Šapcu uručio kompjutersku opremu Centru Ministarstva odbrane Šabac.Ovo je izraz zahvalnosti pripadnicima Vojske Srbije za pomoć koju su pružili našem narodu u vreme trajanja vanrednog stanja i pomoć koju i nadalje pružaju.Oprema koju je preuzeo načelnik Centra major Dragan Milošević će u velikoj meri unaprediti kvalitet rada Centra Ministarstva odbrane Šabac,a uspešna saradnja nastaviće se i u narednom periodu. Očekujemo da lokalne samouprave i privredni subjekti na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga slede ovaj primer i u skladu sa materijalnim mogućnostima daju doprinos unapređenju rada zaposlenih u Vojsci Srbije."
Podelite