"Kendi raš" jedan od najvećih proizvođača konditora u Srbiji

21. maj 17:17

Fabrika konditorskih proizvoda „Kendi raš“ uspešno posluje u Šapcu. Godinama imaju svoje proizvode koji su već prepoznatljivi na tržištu. Glavni proizvodi su im kremovi, blok čokolade i čokoladne bananice. Nebojša Zelenović gradonačelnik Šapca, posetio je ovu fabriku koja se nalazi u Severozapadnoj industrijskoj zoni u Šapcu.

Domaći konditori kao što su bananice iz Kendi raša i pandalada već su ostvarili zapažene rezultate na tržištu, a deo proizvoda iz ove kompanije namenjen je i izvozu.

Tokom vanrednosg stanja ova fabrika nije imala problema sa proizvodnjom, kao prehrambena industrija i pre pandemije koronavirusa poštovali su se svi standardi u proizvodnji.

Pre pet godina, u ovom delu Severozapadne radne zone, u kojoj se nalazi fabvrika konditora Kendi raš bila je samo livada, međutim ulaganjem u infrastrukturu stekli su se uslovi da kopmpanije ostvaraju nova postrojenja i proširuju svoje kapacitete.

Fabrika Kendi Raš trenutno zapošljava 109 radnika, a u kompaniji ističu da je stalna potreba za novom radnom snagom. U Fabrici je plata 20 posto veća od proseka, tako da sa zapošljavanjem nemaju problema.

Đorđe Mijailović
Podelite