Culjković postao lepše mesto za život

20. maj 2020. 11:24

U Mesnoj zajednici Culjković uređena je škola, centar sela, Dom kulture, sportski teren, asfaltirani su putevi, a sve to urađeno je zahvaljujući politici grada Šapca da građani sami odlučuju kako žele da se utroši novac od povraćaja poreza na imovinu, ali i sredsva iz budžeta grada.

Grad Šabac odlučio je da svi građani odlučuju kako žele da se njihova mesna zajednica uredi, kako bi imali lepši i kvalitetniji život. U Culjkoviću je uređena škola, centar sela, Dom kulture, sportski teren, asfaltirani su putevi.

Sve što su meštani želeli finansirano je sredstvima od povraćaja poreza na imovinu, ali i novcem iz budžeta grada Šapca.U Pocerini je iskopano 700 dubinskih bunara, kako bi se navodnjavale jagode. Culjković je postao značajno mesto po proizvodnji ovog voća.

Kao što je stvorena mogućnost da ljudi u Pocerini zarade novac navodnjavajući zemljište, takav program planiran je i za mačvanska sela, gde će 5.000 domaćinstava na 20.000 hektara moći da zaradi dodatnih 1.000 evra po hektaru kroz navodnjavanje kap po kap.

Isidora Kovačević
Podelite