Brnabić: Krše mere danju, a uveče tapšu lekarima - licemerje i sebičluk

6. april 11:55

Stručnjaci su rekli da u petoj i šestoj nedelji nema više šta da se čeka, ovo su trenuci kada naše društvo pada ili pobeđuje i pozivam i molim sve građane da, ako ne zbog vas, ono zbog solidarnosti sa lekarima i starijim sugrađanima, sada svi zajedno poštujemo mere, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić.

"Mislim da je primer krajnjeg sebičluka i licemerja, da je sramota da neko preko dana krši preporuke samoizolacije i mere koje su donete, a onda u 20 sati tapše lekarima i medicinskim radnicima", ocenila je Brnabić u specijalnoj emisiji na TV Pink.

"Svaki dan koji šetamo je jedan dan duže za starije od 65 godina da sede kod kuće. Kada bismo svi sedeli dve nedelje kod kuće, olakšali bismo tim ljudima da ne sede kod kuće u izolaciji", rekla je premijerka.

Brnabić je kazala i da "lažne vesti", kako ih je nazvala, koje se pojavljuju tokom trenutne zdravstvene krize izazvane koronavirusom direktno ugrožavaju živote, i da lične i profesionalne diskvalifikacije treba da sačekaju period nakon okončanja epidemije.

"Mi smo u prvih nekoliko dana imali veliki broj zdravstvenih radnika koji su se prijavljivali da volontiraju... Kada plasirate 'lažnu vest' da nema zaštitne opreme, može da se dogodi da se oni ne javljaju na posao, pronalaze izgovore... znači direktno ugrožavate ljudske živote", ocenila je Brnabić.

Ona je navela da su medijski navodi da su se prvi zaraženi koronavirusom krili neko vreme kako bi Srpska napredna stranka prikupila potpise za sada otkazane lokalne i parlamentarne izbore "direktna optužba".

"Nemojte sada da (napadate) lični i profesionalni kredibilitet ljudi... Nemojte da kritikujete stručnjake zato što sede sa predstavnicima Vlade", rekla je ona.
Podelite
 • Kompanija „Gold pack 2003“ posluje u Šapcu već 17 godina, a bavi se proizvodnjom bombona. Oko 60 procenata bombona izvoze iz Srbije. Za vreme vanrednog...
  26. maj
 • Osnovna obuka za rad na 3D štampaču u cilju profesionalnog osposobljavanja nezaposlenih organizovana je danas u Trening centru Šabac. Ova obuka trajeće...
  26. maj
 • Novo dečje igralište koje je u izgradnji u naselju Benska bara, prethodne noći je zapaljeno. Na lice mesta izašli su vatrogasci koji su požar ugasili....
  25. maj
 • Savska ulica danas je asfaltirana u dužini od 550 metara, čime se radovi u Savskoj aveniji privode kraju. Ovo je sedamdeseta ulica koja se rekonstruiše u...
  25. maj