Oko 2.500 građana kršilo policijski čas, 17 policajaca ima korona virus

4. april 12:54

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je od uvodjenja policijskog časa procesuirano 474 penzionera i 2.157 gradjana mladjih od 65 godina zbog kršenja mera ograničenja kretanja.

Rebić je kazao za Radio-televiziju Srbije da je do sada "detektovano" 17 policajaca koji su pozitivni na korona virus, a da su za njih 800 uvedene odredjene preventivne mere samoizolacije, što ukupno čini oko 2,4 odsto svih policijskih službenika.

On je naveo da se u prvih nekoliko dana uredba Vlade Srbije češće kršila, da je policija dok se ljudi nisu navikli bili popustljivija u ovim slučajevima, a da je samo sinoć za policijskog časa procesuirano više od 170 osoba.

Rebić je podsetio da se ovi slučajevi procesuiraju po ubrzanom prekršajnom postupku i da je procena policije da četiri do pet odsto svih učesnika u saobraćaju, bilo vozilom ili peške, do sada nije imalo adekvatnu dozvolu za kretanje.

Procene policije su da na nivou Srbije od 100 hiljada građana u proseku njih 25 ne poštuje mere ograničenja kretanja, dodao je Rebić.

"Policijska uprava Prijepolja je najbolja po ovom pitanju, s obzirom da na 100 hiljada gradjana šest ne poštuje mere... a najnepovoljnije stanje je na teritoriji PU Novi Pazar, gde je odnos 51 na 100 hiljada ljudi", rekao je Rebić.

Direktor policije je naveo i da će nove mere, koje zabranjuju okupljanje više od dve osobe, osim ako neki od njih nisu maloletnicii, olakšati postupanje policije i da više neće biti "graničnih slučajeva" prema kojima će biti popustljivi.
Podelite
 • Novo dečje igralište koje je u izgradnji u naselju Benska bara, prethodne noći je zapaljeno. Na lice mesta izašli su vatrogasci koji su požar ugasili....
  25. maj
 • Savska ulica danas je asfaltirana u dužini od 550 metara, čime se radovi u Savskoj aveniji privode kraju. Ovo je sedamdeseta ulica koja se rekonstruiše u...
  25. maj
 • Drugu godinu zaredom organizovan je Festival jagode u Culjkoviću. Manifestacija u čast jagodara i crvenog voća, koje se intenzivno gaji u celom Pocerskom...
  25. maj
 • Bela Reka poslednje je selo Pocerine u koje do pre nekoliko godina niko nije dolazio i kroz koje niko nije prolazio. Danas Bela Reka putem je povezana sa...
  22. maj