Krasavac: Ne širiti paniku

4. april 12:45

Povodom navoda pojedinih lokalnih medija koji se u poslednjih nekoliko dana plasiraju javnosti, sa ciljem izazivanja straha i uznemirenosti naših sugrađana, komandant Okružnog štaba za vanredne situacije i načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Valdan Krasavac oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celosti.

Od uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji, predsednik države Aleksandar Vučić sa svojim timom, sprovodi mere koje imaju za cilj da ova svetska kriza izazvana virusom Korona nanese što manje štete Srbiji i njenim građanima.U toku je velika borba za svaki ljudski život u koju su uključeni i eksperti iz oblasti zdravstva,koji su iz Republike Kine i Rusije došli da svoja znanja i iskustva, u borbi protiv virusa, podele sa našim stručnjacima.

Ogromna finansijska pomoć u opremi i lekovima veoma brzo je iz bratske Kine i Rusije stigla u našu zemlju. Takođe, veliki značaj ima i pomoć, koja nam je stigla iz Evropske unije posebno imajući u vidu najavljenu donaciju od 4,9 miliona evra. Solidarnost sa našim narodom među prvima izrazila je i Norveška doniravši 5 miliona evra za borbu protiv Korona virusa. Posebno ističem činjenicu da se neophodna pomoć podjednako distribuira svim građanima na čitavoj teritoriji Republike Srbije. Dobra organizacija je, pre svega, posledica činjenice da su državni organi reagovali odgovorno i pravovremeno kako bi svi građani bili zaštićeni i kako bismo imali što manje obolelih. U ovoj borbi svi smo na istom zadatku, na prvoj liniji fronta i odbrane Srbije od nevidljivog neprijatelja. U mobilnom stanju je vojska, policija, zdravstveni radnici koji su prvi u kontaktu sa obolelima, ogroman broj volontera,ali i mediji koji izveštavaju o svim detaljima borbe u kojoj moramo odneti pobedu.
Odluka državnog vrha, koji je u neprekidnom zasedanju, da ne odstupa od preporuka struke daje nadu da ćemo izbeći najgori scenario.

Gradski i opštinski štabovi na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga sprovode mere koje je Vlada Republike Srbije donela,ali i mere lokalnog karaktera, donete u skladu sa specifičnim potrebama svake lokalne samouprave.

Uprkos svemu pojedini lokalni mediji plasiraju informacije koje nisu u skladu sa stvarnim stanjem, čime se stvara uznemirenost građana, njihova zabrinutost i neopravdano nezadovoljstvo koje ove informacije proizvode.

Kao komandant Okružnog štaba za vanredne situacije moram da podsetim da je širenje panike krivično delo za koje je zaprećena kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora. Ovo je borba svih nas i zahteva zajedništvo i jedinstvo, kako bi se svaki život sačuvao. Jedino tako Srbija može da izađe kao pobednik.

Zato još jednom apelujem na sve koji svojim izjavama unose strah i nepoverenje, da se sa ovakvim postupanjem prekine i da se uključe u zajedničku borbu za spas naroda Srbije - stoji u saopštenju načlenika Mačvanskog upravnog okruga Vladana Krasavca.
Podelite
 • Novo dečje igralište koje je u izgradnji u naselju Benska bara, prethodne noći je zapaljeno. Na lice mesta izašli su vatrogasci koji su požar ugasili....
  25. maj
 • Savska ulica danas je asfaltirana u dužini od 550 metara, čime se radovi u Savskoj aveniji privode kraju. Ovo je sedamdeseta ulica koja se rekonstruiše u...
  25. maj
 • Drugu godinu zaredom organizovan je Festival jagode u Culjkoviću. Manifestacija u čast jagodara i crvenog voća, koje se intenzivno gaji u celom Pocerskom...
  25. maj
 • Bela Reka poslednje je selo Pocerine u koje do pre nekoliko godina niko nije dolazio i kroz koje niko nije prolazio. Danas Bela Reka putem je povezana sa...
  22. maj