Ove godine u Šapcu slavi se dva veka galopa

2. mart 13:52

Konjički klub „Džokej“ Šabac, završio je sezonu 2019. sinoć dodelom priznanja najboljim grlima, trenerima, džokejima i vlasnicima. Ujedno ovom proslavom zvanično su počele pripreme za sezonu 2020. kada će se obeležavati dva veka konjičkog sporta u Srbiji i Šapcu.

Svečanom dodelom priznanja najboljima u 2019. završena je sezona na Šabačkom hipodromu. Najbolje dvogodačko grlo u prošloj godini bila je Miss Iron, trogodačko Lullaby, a starije Krasiva koja je proglašena i za grlo godine. Najbolji vlasnici za 2019. su Dejan Vujičić i Nika Šendeković, najbolji džokej Đorđe Perić, dok je trener šampion za 2019. godinu Bojan Šendeković.

I u prethodnoj godini suorganizator konjičkih trka na Šabačkom hipodromu bila je Turistička organizacija grada Šapca. A uspešna saradnja nastaviće se i u ovoj godini, godini jubileja dva veka otkako je Jevrem Obrenović organizovao prve trke u Šapcu.

Na svečanoj dodeli najuspešnijima u 2019. godinu bili su pristutni i ljubitelji konjičkog sporta iz cele Srbije, kao i predstavnici Konjičkog kluba „Krajišnik“ iz Velike Kladuše i Javnog preduzeća „Ljubičvo“ Požarevac.

Dodelom priznanja zvanično je završena sezona 2019. a pripreme za sezonu 2020. na Šabačkom hipodromu su već počele. U godini jubileja, 200 godina od prvih konjičkih trka u Šapcu planirano je 10 trkačkih dana. Prvi trkački dan na mestu dobrih susreta zakazan je za Uskrs, 19-og aprila, a poslednji trkački dan u sezoni 2020. biće 18. oktobra.
Podelite