JKP Stari grad demantovalo navode u pojedinim medijima

1. mart 16:28

U našu redakciju stiglo je saopštenje za medije Javnog komunalnog preduzeća "Stari grad" koje vam prenosimo u celosti.

“Zbog neistina koje se su se pojavile u pojedinim medijima, prinuđeni smo da reagujemo i informišemo građane o istini. Povodom tvrdnji o navodnoj prodaji kontejnera dobijenih iz donacije, obaveštavamo javnost da Javno komunalno preduzeće Stari grad nikada nije dobilo kontejnere iz donacija, tako da do prodaje istih nije ni moglo da dođe, jer takvi kontejneri ne postoje.

Još jedna od neistina odnosi se na optužbe da su u preduzeću postaviljane kamere koje narušavaju privatnost radnika. Ističemo da nije ništa neobično da javne ustanovne, preduzeća i druga pravna lica koja poseduju blagajnu i kroz koje svakodnevo prolazi veliki broj ljudi, imaju video nadzor i kamere na za to predviđenim mestima, u cilju zaštite svoje imovine. Postavlja se pitanje kome kamere smetaju, ako se zna da je u Javno komunalnom predzeću Stari grad, bilo slučajeva nestanka dokumentacije, koja se kasnije pojavila u pojedinim medijima, u pokušaju da se obmane javnost i dokumenti prikažu kao poverljivi.

Treba istaći da su neke od kamera postavljene izričito na zahtev samih radnika, zbog više slučajeva krađe. Ni u jednom od navedenih primera privatnost zaposlenih nije narušena.

Javno komunalno preduzeće Stari grad Šabac, često je na meti je napada I dezinformacija, upravo zbog svog uspešnog poslovanja. Bez obzira na pokušaje da nas kompromituju, građani imaju priliku da vide rezultate našeg rada: čiste I uređene ulice, nove kontejnere I brojne zelene površen ukrašene cvećem, koje su jedan od simbola Šapca. Zaposleni u ovom preduzeću časno obavljaju svoj posao I poštovani su kako od uprave preduzeća, tako I od samih građana", navodi se u saopštenju Javno komunalnog preduzeća Stari grad Šabac.
Podelite