Stojanović: Izbori u Šapcu i Paraćinu važni, odnekud mora krenuti rušenje vlasti

24. februar 12:01

Istoričarka Dubravka Stojanović izjavila je da je važno da opozicija koja je najavila bojkot izbora izađe na lokalne izbore u Šapcu i Paraćinu jer, kako je ocenila, odnekud mora da se krene sa "rušenjem" vlasti.

Gostujući u emisiji RTV Šabac "Dobar, loš, zao", Stojanović je navela da ne veruje u "priču o ulicama" jer to nije uspelo, a na Filozofskom fakultetu već godinu dana se organizuje tribina "Nije filozofski ćutati" na koju studenti ne dolaze.

"Znači ako studente ne zanima ovaj protest, a ne zanima ih, ako studenti nisu krenuli za profesorima, a nisu, onda na koju građansku neposlušnost računamo ako ta populacija koja je uvek prva kretala, za sada nije ni trepnula", kazala je Stojanović.

Na konstataciju novinara da je lokal opoziciji bio u drugom planu, Stojanović je dodala da je to slika neozbiljnosti, jer je najvažnije pitanje "šta ću da radim na lokalu".

"To je važno ne samo za dalji razvoj događaja već da bi pokazali kako može drugačije. I argumenti 'držite vlast u Šapcu, nećete da izgubite vlast', su prazni. Pa nije stvar samo u tome, već i u tome da pokažeš kako može da izgleda jedna sredina i da odatle kreneš da stvarno menjaš i pokažeš da sistem može da bude drugačiji. Zato je to važno", istakla je ona.
Podelite