Bakić: Bojkotu izbora neće smetati ako Šabac i Paraćin učestvuju na lokalnim

19. februar 13:39

Ništa bojkotu izbora širom Srbije neće smetati to što će Šabac i Paraćin izaći na svoje lokalne izbore, ocenio je u autorskom tekstu za beogradski list Danas arhitekta Dragoljub Bakić.

"Šabac svoju osvojenu slobodu mora da sačuva, i za to se ne pita (gradonačelnik Nebojša) Zelenović. Pitaju se građani Šapca i u njihovu rešenost sam se nedavno sam uverio", navodi on u tekstu.

Bakić smatra da treba bojkotovati izbore za Skupštinu Srbije, dok da građani "u lokalnim sredinama imaju apsolutno pravo da stvari uzmu u svoje ruke i da pokušaju u svojim sredinama da izbore svoj građanski suverenitet".

"Gde god postoji mala nada da se to dogodi, teba pokušati", naveo je on i dodao da su prošle godine gradjani širom Srbije učestvovali u protestima, da su oslobodjeni straha i da "udruženi u gradske frontove možda mogu da donesu promenu svojih života na bolje".

"Da je bilo malo mudrosti u delu opozicije udružene u Savez za Srbiju, trebalo je još na početku insistirati... da se izbori razdvoje i da se parlamentarni obave jedne nedelje, a naredne nedelje lokalni", smatra Bakić, uz ocenu da "možda još ima vremena za to".

On smatra i da sve što Šabac ima s gledišta urbanog i kvalitetnog života, Beograd nema. Građani Šapca "dišu filtriran i nezagađen vazduh, piju čistu vodu, selektiraju i recikliraju otpad, prečišćavaju fekalne vode, duž Save prave park od 300 hektara", nabrojao je Bakić, nagrađivani arhitekta s decenijama međunarodnog iskustva.

U Šapcu "svi roditelji znaju da mogu da upišu decu u vrtiće, svaki građanin može da dobije besplatan priključak na toplovodnu mrežu, za kulturu izdvajaju sedam odsto budžeta...i za sve to Šabac nije dobio nikakvu pomoć od Republike Srbije", naveo je Bakić.

Izvor:Beta
Podelite