Opština Krf posle 11 godina ponovo u Šapcu

15. februar 12:32

Predstavnici Opštine Krf i članovi hora „Agios Mateos“ juče su stigli u Šabac. Za njih su u Gradskoj kući Božidar Katić, član Gradskog veća i predstavnici Mesne zajednice Prnjavor priredili prijem, na kom su istakli da je ovom posetom obnovljeno prijateljstvo između Krfa i Šapca.

Tokom posete predstavnika Opštine Krf i članova hora „Agios Mateos“ Šapcu i Mačvanskom Prnjavoru, planirana su brojna kulturna dešavanja. Članovi hora „Agios Mateos“ održaće koncerte zajedno sa članovima folkolornog ansambla Doma kulture Prnjavor i Kulturno-umetničkog društva “Abrašević“. Predstavnici Krfa, na prijemu u Gradskoj kući istakli su da su srećni što su gosti Šapca.

Ova poseta od velikog je značaja za obnovu prijateljstva dve lokalne zajednice Krfa i Šapca kao i Prnjavora i Agios Mateosa koje je staro više od 100 godina.

U toku prošle godine predstavnici grada Šapca, ali i folklorna sekcija Doma kulture Prnjavor posetili su Krf nekoliko puta. Uzvratna poseta prilika je da se proširi saradnja Šapca i Krfa.
Podelite