Otvoreno Jedinstveno upravno mesto

14. februar 14:11

Jedinstveno upravno mesto, otvoreno je danas u Gradskoj upravi grada Šapca. Ovo predstavlja modernizaciju Jedinstvenog šaltera koji radi u Šapcu od oktobra 2016. godine, kao mesto na kom građani mogu da dobiju sve informacije o radu Uprave na jednom mestu. Jedinstveno upravno mesto, svečano su otvorili Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

Realizacijom adaptacije prostora Uslužnog centra i modernizacijom opreme, kroz ugovor sa Ministarstvom, omogućeno je da se građanima još više izađe u susret u ostvarivanju njihovih prava, uštede u vremenu i novcu, kao i efikasniji rad službenika Gradske uprave.

Jedinstveno upravno mesto služi građanima kako bi na jednom mestu mogli da predaju sve zahteve za koje su nadležni Gradska uprava i Javna preduzeća, da pregledaju svoje poreske obaveze i da ostvare druga prava.

Grad Šabac je jedan od gradova koji je dobio od ministarstva Državne uprave i lokalne samoprave iznos od 7 miliona dinara, za adaptaciju prostora jedinstvenog upravnog mesta.

Takođe građani na seoskom području, mogu sve zahteve podneti i u mesnim zajednicama, koje su povezane sa E pisarnicom gradske uprave, te nije potreban dolazak u Gradsku upravu.
Podelite