Opozicija počela kampanju bojkota

1. februar 17:33

Srpska opozicija koja je donela odluku o bojkotu izbora, kako je naveo u najavi Savez za Srbiju (SzS), započela je večeras u Beogradu u Kombank dvorani "prvi zajednički skup", nakon čega bi trebalo da se održi protestna šetnja do zgrade Radio televizije Srbije (RTS).Skup će označiti početak kampanje bojkota "lažnih izbora".

Predvidjeno je da se usvoji zajednički dokument i pošalje poruka o značaja bojkota kao "faze u borbi za slobodne izbore i stvaranja uslova za normalan život u Srbiji".

"Izbori, u potpunom medijskom mraku, uz pokušaj gašenja i poslednjih svetionika slobodne misli, nisu izbori već potpuni slom pravne države i ostataka demokratskih institucija", naveo je SzS.

Protestna šetnja će otići do zgrade RTS "kao simbola i centra medijskog mraka u Srbiji".

Najavljeno je da će danas biti potpisana još jedna deklaracija kojom će se opozicionari obavezati da će na svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata "lažnih izbora" smatrati rušenjem ustavnog poretka.

"Takvu vlast smatraćemo nelegitimnom i protiv nje ćemo se boriti svim vrstama otpora i gradjanske neposlušnosti", stoji u deklaraciji.

Njome će se obavezati i da će nastaviti borbu za slobodne medije i slobodne i poštene izbore svim raspoloživim legalnim sredstvima sa ciljem demokratizacije Srbije.

Deklaracijom se još jednom naglašava da će taj deo opozicije ostati pri ideji bojkota predstojećih izbora.
Podelite
  • Opozicija u Srbiji samo je poslušala narod i odlučila da bojkotuje izbore, jer integritet, dostojanstvo i sloboda nemaju cenu, poručeno je sinoć sa skupa...
    2. feb
  • Protesna setnja građana kojem su se priključili i predstavnici opozicije koji bojkotuju izbore završena je sinoć kod zgrade Radio televizije Srbije....
    2. feb
  • Tea Vukadin i Valentina Reković, članice udruženja “Jedan od pet miliona” bile su gošće novog izdanja emisije “Dobar, loš, zao” na Televiziji...
    1. feb
  • Prva sednica saveta Mačvanskog upravnog okruga u 2020. godini održana je u Krupnju. Sedednici su prisustvovali svi predsednici ili načelnici opštinskih...
    1. feb