Agencija za borbu protiv korupcije: V.d. direktorka Jevremove škole u sukobu interesa

31. januar 14:58

Skupština grada Šapca 15. januara uputila je dopis Agenciji za borbu korupcije, u kom su zatražili mišljenje Agencije o mogućem sukobu interesa v.d. direktorke Osnovne škole “Jevrem Obrenović” Svetlane Stanković, koja je i odbornica Srpske napredne stranke u Skupštini grada Šapca. Mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije je da je Svetlana Stanković u sukobu interesa, te da ne može obavljati dve javne funkcije istovremeno.

Odbornica Srpske napredne stranke u Skupštini grada Šapca, Svetlana Stanković nije postupila po zakonu, koji propisuje obavezu funkcionera da u roku od tri dana od imenovanja na drugu funkciju zatraži saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije, za vršenje te funkcije. Skupština grada Šapca o ovom slučaju zatražila je mišljenje nadležne Agencije.

Mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije je da Svetlana Stanković kao odbornica u Skupštini grada može uticati na odluke vezane za Školu u kojoj je sada vršilac dužnosti direktora.

Funkcija odbornice u Skupštini grada kod Svetlane Stanković ni na koji način nije upitna, ali Agencija za borbu protiv korupcije smatra, da je Ministar prosvete, njenim imenovanjem za v.d. direktora prekršio zakon.Nadležno ministarstvo je u obavezi da status Svetlane Stanković reši kako ne bi dovodili u pitanje zakonitost rada Skupštine grada Šapca.
Podelite