Zelenović: Bujošević da se izjasni o zahtevu za promenu uređivačke politike

27. januar 16:41

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović pozvao je direktora Radio televizije Srbije Dragana Bujoševića da se izjasni o zahtevu akademske zajednice i da počne da poštuje zakon koji reguliše rad javnog servisa.
„Prosto je neverovatno da Bujošević ćuti pred zahtevom najumnijih ljudi naše zemlje da se izmeni uređivačka politika RTS i da se građanima omogući istinito, pravovremeno i objektivno informisanje Šta znači to ćutanje?" - upitao je Zelenović.
„Niko razuman ne može biti protiv zahteva akademske zajednice da RTS obezbedi mogućnost ravnopravnog nastupa svih relevantnih strana i aktera, koji bi mogli nesmetano i bez cenzure da iznesu svoje argumente i mišljenja, kao i to da se na uvid građanima daju detaljni prikazi dokumenata koji potkrepljuju njihove stavove"- ističe Zelenović.
„Srbija će biti neslobodna zemlja dokle god se u udarnim terminima i u svim informativnim emisijama RTS ne razgovara o slobodnim izborima i na objektivan način ne razmatraju sve afere – od afera Krušik, Jovanjica, Beograda na vodi, rušenja u Savamali, rampe u Doljevcima, tetke iz Kanade, plagiranih i falsifikovanih diploma i doktorata i ekološke katastrofe... " - zaključio je Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju.
Podelite