Inicijativa Selo-grad: Srpski seljak više nije u stanju da preživi nepravdu

24. januar 13:20

Inicijativa Selo-grad želi da ukaže na nepravdu pri raspodeli sredstava iz budžeta Republike Srbije za zadrugarstvo i za projekte na teritoriji čitave Repulike Srbije. U svom saopštenju ističu da "srpski seljak više nije u stanju da preživi nepravdu".
Naime, mlada stočarska zadruga iz Badovinaca, iz programa Vlade Republike Srbije, koju već četvrtu godinu sprovodi kabinet ministra Milana Krkobabića dobila je 7,5 miliona dinara, nepovratnih sredstava za opremanje savremenog objekta za tov svinja. Smatramo da se taj novac mogao opredeliti i na manje stočarske zadruge širom Mačve, a ne na stočarsku zadrugu koja već ima 15.000 tovnih grla i koja obrađuje ratarske kulture za ishranu stoke, ima preko 50 kooperanata iz tri okolna sela a svo meso plasira obližnjim klanicama .
Svedoci smo da se sredstva selektivno opredeljuju , očigledno po političkoj liniji. Postoje domaćinstva i zadruge kojima je novac neophodan da opstanu a ne da se nepravedno dodeljuje novac onima koji već dobro posluju i zarađuju. Ove godine u budžetu Republike Srbije planirano je novih 580 miliona dinara namenjenih zadrugarstvu i projektima na teritoriji čitave Srbije. Pravo na subvencije i bespovratna sredstva zaslužuju sve zadruge ravnopravno. Da li će se namenjen novac ispravno raspodeliti?
Srpski seljak više nije u stanju da preživi nepravdu.
Podelite