Odlazak jednog od najcenjenijih stručnjaka u srpskoj košarci

16. januar 14:04

Milovan Stepandić, verovatno najznačajnije ime šabačke košarke, preminuo je juče posle duge i teške bolesti. Bio je jedan od najcenjenijih stručnjaka u srpskoj košarci punih 35 godina.

Kako je sam Milovan, poznatiji i popularniji kao "Stepi", govorio, nije bio dobar košarkaš i rano se odlučio da se upusti u trenerske vode gde je postigao mnogo i stekao ugled na prostoru cele nekadašnje države.
Milovan Stepandić rođen je1954.godine u Šapcu, a trenersku karijeru je započeo u mlađim kategorijama „Mačve“ 1977. godine. U svom gradu radio je i u OKK Šabac, Zorki i Ivi, u osječkoj Slavoniji, Vojvodini, Vršcu, Svislajonu, FMP Železniku, podgoričkoj Budućnosti, Lavovima, OKK Beogradu, ali i valjevskom Metalcu i čuvenom Borcu iz Čačka, klubovima gde je ostavio veliki trag, gotovo kao u Šapcu. Poslednji angažman mu je bio u OKK Beogradu od 2013. pa do 2015. godine kada je okončao svoju trenersku karijeru. Uvek je želeo da bude uz sport koji mu je značio život, a znanjem je privlačio pažnju rukovodstava i velikih klubova. Bio je jedan od najcenjenijih stručnjaka u srpskoj košarci, Zorku je vodio do najjače lige u Evropi, Prve lige SFRJ, Ivu dva puta do polufinala plej ofa i evropskog takmičenja, pobeđivao veće i jače timove. U završnici trenerske karijere, Stepandić je bio aktivan i u fudbalskom svetu, pa je tako na čelu FK Mačva bio 2013. i 2014.godine.
Komemoracija povodom smrti košarkaškog trenera Milovana Stepandića – Stepija biće održana sutra, u 10 časova u sali Šabačkog pozorišta. Sahrana je sutra, u 13 časova, na šabačkom Novom groblju.
Podelite