Aleksandar Obradović na protestu "Jedan od pet miliona"

22. decembar 2019. 11:53

Protest "Jedan od pet miliona" koji je sinoć održan u Beogradu, završen je ispred Predsedništva gde su organizatori protesta predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ostavili dokumenta kako bi se informisao o aferama koje potresaju Srbiju, "jer se u poslednje vreme pravi da ništa ne zna, ne vidi i ne čuje".

Papire koji objašnjavaju šta je to GIM i kako je Vučićev "ministar Nebojša Stefanović koristio svoj položaj i omogućio svom ocu da se obogati", kao i o aferama Savamala, ministru plagijatoru, organizatori protesta su istresli iz tri džaka.

Oni su pitali Vučića i šta je bilo sa džakom sa pokradenim glasovima koje je pokazivao kada je dolazio na vlast.

Organizatori protesta su obećali Vučiću da će mu poslati šetalicu "Sloboda za Aleksandra" pošto će i njemu uskoro trebati.

Protest je počeo na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a građanima se obratio uzbunjivač iz "Krušika" Aleksandar Obradović.

Obradović je poručio da svoju bitku nastavlja dok ne dokaže da su privatni interesi i privilegije doveli do katastrofalnih posledica po fabriku "Krušik" i svih ostalih fabrika koje čine grupaciju odbrambene industrije Srbije.

On je rekao da mu je drago da postoje ljudi koji su imuni na sve manipulacije i eksperimente ove vlasti i pozvao građane da se odupru hrabro i odvažno.

"Uspećemo samo ako verujemo u pobedu", istakao je Obradović.

On je zahvalio građanima na svim naporima, solidarnosti i doprinosu u osvajanju njegove slobode, kao i na 30.000 potpisa peticije.

"Drago mi je da ispred sebe vidim dostojanstvene, slobodoljubive i odvažne građane Srbije", rekao je Obradović.

Obradović je zahvalio svim pokretima i organizacijama civilnog društva na svim aktivnostima, ali i političkim partijama na podršci, kao i nezavisnim i hrabrim domaćim i stranim medijima što su na objektivan i profesionalna način izveštavali o aferi "Krušik".

"Istina se ne može sakriti.Pre ili kasnije ona pronađe svoj put i pobeđuje uprkos svim podlim i pokvarenim pokušajima manipulacija najviših predstavnika vlasti", istakao je Obradović.

Rekao je da živimo u društvu u kome je izokrenut sistem vrednosti, gde je demokratija samo reč i ništa više, gde su institucije obesmišljene i ne funkcionišu, gde se ograničava sloboda medija, a vlast najviše uspeha ima u ispraćanju mladih i najobrazovanijih preko granice.

"Neće se desiti neko čudo.Bolja budućnost i promene ne dolaze same od sebe. Moramo se izboriti za slobodu i pravdu i konačno jednom zauvek za demokratsku Srbiju ako mislimo da opstanemo kao narod", istakao je Obradović.

U trenutku kada je Obradović dolazio na protest, građani su skandirali: "Heroj, heroj", "Pobeda", "Aca heroj", "Vučiću lopove", a kada je počeo da govori upalili su baklje.

Na kamionu sa razglasom bio je okačen transparent s Obradovićevim likom na kojem je pisalo "Aleksandar Obradović naš heroj", a građani su nosili transparente na kojima je pisalo "Naš heroj".

Posle govora učesnici protesta "Jedan od pet miliona" krenuli su u šetnju.

Kolona se kretala Svetogorskom ulicom do Radio televizije Srbije (RTS) gde su učesnici protesta poručili generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću i glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Lj. Stefanoviću da je "oslobođen Univerzitet, oslobođen je Aleksandar Obradović i da će biti oslobođen i RTS".

Skup je prijavljen policiji iz bezbednosnih razloga, a organizatori protesta su poručili da će naredni biti održan sledeće subote.

FoNet
Podelite