"Moja evropska zajednica": Najbolji rad Danice Kuzmanović

19. decembar 2019. 12:59

Na Likovnom konkursu na temu „Moja evropska zajednica“ '' koji je raspisala organizacija EU PRO – program koji finansira Evropska unija, rad učenice drugog razreda Škole primenjenih umetnosti Danice Kuzmanović nagrađen je u konkurenciji 153 rada iz 53 škole u Srbiji.

Ovaj likovni konkurs za cilj je imao da podstakne mlade da bolje sagledaju svoje lokalne zajednice i uvide probleme sa kojima se njihovi sugrađani i sugrađanke iz osetljivih grupa suočavaju. Ovogodišnja tema pred srednjoškolce i srednjoškolke stavila je zadatak da u svojim zajednicama prepoznaju koje grupe stanovništva su na neki način zanemarene ili isključene iz društvenih tokova, odnosno kojima je potrebna pomoć, a zatim i da predlože i kreativno prikažu ideje kako bi moglo da im se pomogne i doprinese da budu ravnopravni članovi društva. Daničin rad, posvećen deci leptirima, jedan je od dvanaest nagrađenih radova koji će biti deo zvaničnog kalendara EU PRO za 2020. godinu.
Na svečanosti organizovanoj juče u Čačku 18. nagradu je Danici uručio Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji.
Podelite