Navodnjavanje u poljoprivredi

13. decembar 2019. 14:08

Predstavnici Gradske uprave u narednom periodu, predstaviće poljoprivrednicima našeg kraja, agrarnu politiku za narednu godinu. Poseban osvrt, odnosi se na navodnjavanje ratarskih kultura, gde su predstavljeni svi benefiti navodnjavanja sistemom kap po kap u ratarstvu.

Nakon uspešne politike grada, koja se odnosila na bušenje dubinskih bunara u Pocerini, namenjenih za navodnjavanje jagoda, u narednom periodu u agrarnom budžetu grada naći će se i podsticaji za navodnjavanje ratarskih kultura kao što su kukuruz i soja.

Tokom cele godine, predstavnici grada razgovaraju sa poljoprivrednim proizvođačima i na taj način se i formira agrarni budžet, cilj je da se poljoprivrednici upoznaju, šta su to planovi za narednu godinu, i koji su benefiti koje mogu iskoristiti.

Ova mera, predstavljena je meštanima Mačvanskog Prnjavora, koji su svesni, da sami ne bi mogli da investiraju u sisteme za navodnjavanje, a zbog klimatskih promena, navodnjavanje je neophodno.

Uz pomoć grada koji daje sredstva za sitem kap po kap, i uz povraćaj sredstava od 60 posto koliko daje država, ratare ova investicija neće koštati praktično ništa, a benefite će videti već na jesen kada bude vreme za žetvu.
Podelite