Galeb donirao 16 sadnica Platana

11. decembar 2019. 11:42

U toku je akcija ozelenjavanja grada Šapca “Pluća grada Šapca” koja je pokrenuta na inicijativu Privrednog saveta Šapca. Tokom ove jeseni biće posađeno oko 2 hiljade sadnica drveća na prostoru stare deponije Dudara, a sve sadnice doniraće kompanije koje posluju u Šapcu. Danas se akciji pridružila i kompanija “Galeb group” koja je donirala 16 sadnica Platana.

Centralni deo budućeg Sava parka, biće prilaz Starom gradu, takozvana Savska avenija, koja se nalazi odmah uz nekadašnju deponiju “Dudara”. Na saniranoj deponiji u toku je sadnja sadnica koje doniraju privrednici grada Šapca.



Platan je izuzetno dugovečno drvo, jako otporno i može da dotigne visinu od skoro 50 metara. Veoma su dekorativni i krase skoro sve najlepše svetske bulevare. Kompanija Galeb je donirala 16 sadnica, koje su već sada visoke po nekoliko metara.

Zbog visoke cene sadnica Platana, ono nije u velikoj meri zastupljeno u našem gradu. Ovo su prve sadnice u budućem Sava Parku ali nalaze se i ispred kompanije Galeb, u Pocerskoj ulici, Ulici Kralja Milutina i ulici Vojvode Putnika.
Podelite