Konačna lista izglasanih projekate

10. decembar 2019. 15:10

U nedelju je u gradskim i seoskim Mesnim zajednicama u Šapcu sproveden postupak direktnog odlučivanja. Građani Šapca odlučivali su o trošenju više od 200 miliona dinara.

Građani Šapca, odlučili su na koji način će biti potrošen njihov novac od povraćaja poreza na imovinu, koji se odlukom grada Šapca vraća Mesnim zajednicama, kako bi se realizovali projekti koji naiđu na najveću podršku građana. Informacije o podržanim projektima u svim Mesnim zajednicama, mogu se pronaći na sajtu grada. OVDE U većini Mesnih zajednica, u kojima je održano Direktno odlučivanje, najveću podršku dobili su upravo predlozi Mesnih zajednica.

Gradske Mesne zajednice, odlučile su da novac ulože u infrastrukturna opremanja, krajeva grada u kojem oni žive, te su tako najviše novca opredelili za asfaltiranje trotora u ulicama kojima je to potrebno, a takođe dosta novca biće uloženo i u renoviranje arterskih česmi u gradu. Takođe, dosta projekata koji su podržani od strane građana odnose se ne širenje i priključenje na kanalizacionu mrežu.

U seoskim Mesnim zajednicama, najčešći predlozi koji su dobili podršku su šljunčenje atarskih puteva, i asfaltiranje glavnih seoskih ulica, deo novca u većini mesnih zajednica otići će i na pomoć fudbalskim klubovima, crkvama i osnovnim školama. Takođe, gotovo u svim seoskim mesnim zajednicama, meštani su dali podršku projektima u kojma je predviđeno uređenje seoskog groblja.

Svi projekti koji su izglasani, naći će se u planu budžeta za 2020. godinu i njihova realizacija se očekuje do kraja sledeće godine.
Podelite