SZS: Podrška zaposlenima u Pošti Srbije

10. decembar 2019. 14:16

Savez za Srbiju najoštrije je danas osudio pritiske poslovodstva na zaposlene u Pošti Srbije koji su obustavili rad zbog "niskih plata, korupcije u ovom javnom preduzeću i bahatog odnosa rukovodstva prema zaposlenima".

U saopštenju Savez je naveo da je pritisak na zaposlene pretnjama, ucenama i izdavanjem "radnih naloga", u suprotnosti sa svim međunarodnim konvencijama koje je Srbija prihvatila, kao i sa Ustavom i zakonima.

"Paradoksalno i indikativno je to što se ovo u Srbiji dešava i na Međunarodni dan ljudskih prava", ocenio je Savez i dodao da posebno zabrinjava učešće u tim pretnjama pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Savez je istakao da u potpunosti podržava zahteve zaposlenih u Pošti Srbije i ukazao na sumnju u postojanje krivičnih dela poslovodstva i nalogodavaca kroz fiktivno zapošljavanje estradnih zvezda koje su na izborima podržale Aleksandra Vučića.

"Time je gurnuta ruka u džep zaposlenima u Pošti Srbije, a time i građanima Srbije i još jednom se razotkrio način kupovine glasova i podrške ovom režimu", naveo je Savez.

IZVOR: FoNet
Podelite