Auto šabačkih registarskih oznaka zapaljen na kosovu

8. decembar 2019. 14:29

Dva automobila sa tablicama iz centralne Srbije zapaljena su u Lešku na severu Kosova, objavio je Kossev. Kako se nezvanično saznaje, za vlasnikom automobila iz Novog Pazara raspisana je poternica MUP-a Srbije.

Do požara je došlo u nedelju rano ujutru oko četiri sata u Ulici braće Matovića u Lešku, a sumnja se da su automobili izgoreli usled podmetanja požara, rekao je za Kossev portparol Kosovske policije za Sever, poručnik Branislav Radović.

U pitanju su "pasat" šabačkih registarskih tablica i "reno megan" beogradskih tablica, oba u vlasništvu T.S. (1975) iz Novog Pazara.

Radović navodi da je na oba vozila pričinjena "totalna materijalna šteta", a u policijskoj stanici je uzeta izjava od žalioca. Dežurni tužilac ovaj slučaj registrovao je kao podmetanje požara i istraga je u toku.

Radović nije mogao da potvrdi nezvanične informacije da je za žaliocem srpski MUP već bio raspisao poternicu, kao i da je, navodno, u pitanju osoba koja je bila pripadnik jedne od bezbednosnih formacija.

Poslednji slučaj paljenja automobila na Severu zabeležen je sredinom maja ove godine u Zubinom Potoku. Vozilo, čiji je vlasnik zamenik ministra rada i socijalne zaštite u kosovskoj vladi i član Srpske liste Miloš Perović, zapaljeno je 18. maja u centru ove opštine.

Prethodno je u aprilu, takođe u Zubinom Potoku, načena bomba u dvorište u kojem se nalazilo više automobila iste porodice. Tom prilikom oštećeno je šest automobila, kao i obližnji objekat koji je pripadao srpskom KP policajcu.
Podelite