Poziv Bujoševiću i Oliveri Jovićević

2. decembar 2019. 13:20

Predstavnici Udruženja "1 od 5 miliona" su uredništvu Radio-televizije Srbije (RTS) uputili dopis u kojem od njih traže objektivno i profesionalno izveštavanje, a ujedno su generalnog direktora Dragana Bujoševića i autorku "Upitnika" Oliveru Jovićević pozvali da im se u subotu pridruže i obrate okupljenima na protestu.

U dopisu, koji su Bujoševiću i glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Lj. Stefanoviću uručile Valentina Raković i Tea Vukadin, traži se poštovanje na informisanje, koje je zagarantovano i Ustavom.

Reković je pitala zbog čega niko od učesnika protesta ni godinu dana pošto građani svake subote šetaju ulicama nije pozvan da gostuje na RTS i ukazala da se o organizatorima protesta pravi pogrešna slika na Javnom servisu.

Kao primer je navela da je posle incidenta u kojem je napadnut Srđan Marković na RTS bilo puštena samo rečenica u kojoj se kaže da oni to neće prijavljivati policiji, a nije dat kontekst.

Vukadin je rekla da Bujošević treba da odgovori kako je bilo sedeti u "Šansi" i biti veliki prijatelj ubijenog Slavka Ćuruvije, a kako je sada sedeti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Oliveru Jovićević je pozvala da na protestu održi pravi i objektivni "Upinik".

Izvor: FoNet
Podelite