Sutra oblačno sa kišom, na planinama sneg

1. decembar 13:24

Oblačno sa kišom, susnežicom i snegom biće u centralnim i jugoistočnim predelima Evrope, kao i na Pirenejskom poluostrvu, dok se obilni pljuskovi sa grmljavinom očekuju na centralnom Mediteranu. U ostalim predelima kontinenta biće suvo. Najhladnije biće na severu i istoku Evrope, a najtoplije na jugu Italije.

Na Balkanskom poluostrvu oblačno sa kišom, u oblasti Jadrana sa pljuskovima i grmljavinom. Na planinama se očekuje sneg. Na severozapadu i zapadu krajem dana i tokom noći očekuje se razvedravanje, dok se u centralnim predelima očekuje prelazak kiše u susnežicu i sneg.

U Srbiji oblačno. U toku jutra u severnim predelima Vojvodine, u toku preodneva u severnim i zapadnim, a posle podne i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom. Duvaće slab do umeren, u košavskom području i na planinama i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima. Posle podne vetar u slabljenju i u skretanju na severozapadni, a temperatura će biti u padu, pa će kiša prvo u planinskim predelima preći u sneg, a u toku večeri i noći kiša će preći u susnežicu i sneg ponegde i u nižim predelima Srbije. Istovremeno, na severu Vojvodine očekuje se prestanak padavina i razvedravanje. Jutarnja temperatura od -3°C na jugu do 3°C na sevru i zapadu Srbije, a maksimalna dnevna od 5°C na severu do 9°C na jugoistoku Srbije, krajem dana u padu.

U Šapcu prepodne oblačno i suvo, popodne oblačno, povremeno sa slabom kišom. Duvaće slab, vetar. Minimalna temperatura 5° C, maksimalna dnevna 11° C.

U utorak umereno oblačno.
U sredu sunčano i četvrtak sunčano.
U petak umereno oblačno.
Podelite
  • U nedelju iznad većeg dela Evrope biće suvo i sunčano. Kiša se očekuje na Pirinejskom poluostrvu i u oblasti Crnog mora, a pljuskovi sa grmljavinom na...
    30. nov
  • U Šapcu prepodne umereno oblačno, popodne pretežno sunčano. Duvaće umeren, vetar. Minimalna temperatura četiri, maksimalna dnevna 11 stepeni.
    29. nov
  • U Šapcu prepodne oblačno i suvo, popodne umereno oblačno. Duvaće umeren, vetar. Minimalna temperatura devet, maksimalna dnevna 17 stepeni
    28. nov
  • U Šapcu prepodne oblačno i suvo, popodne umereno oblačno. Duvaće umeren, vetar. Minimalna temperatura 12, maksimalna dnevna 20
    27. nov