Promocija romana Čede Čvorka u Prnjavoru

27. novembar 2019. 16:44

U Domu kulture u Mačvanskom Prnjavoru u subotu, 23.novembra , održana je promocija knjige „Monstrum” Čedomira M. Rajičića.
Dobrodošlicu gostima poželela je Marija Žakić direktorka Doma kulture. Zatim se publici obratio autor „Prnjavor je jedino mesto gde ja ne moram da kažem ko sam, šta sam i zašto pišem”
Čedomir Rajičić javnosti poznatiji kao Čeda Čvorak, multi istrumentalista i frontmen popularne grupe Luna, a poslednjih godina se posvetio i pisanju.
„Monstrum” je njegova četvrta knjiga, nakon zbirke pesama „Sa one strane sunca” te monografije „Preko trnja do zvezda” i „pozorišnog komada "Ko je ubio rock and roll”

„ Pišući ovaj roman i sam sam bio iznenađen njegovom tematikom, odakle, kako, zašto je to isteklo jednaka je enigma i za mene samog. Lavirint neočekivanih događaja me vodio čak kroz 71 godinu muke, jada, suza i smrti uz stalno nadanje da će biti bolje sutra tih nesrećnih Marinkovića, tri kolena junaka moje fikcije.” obratio se autor prisutnima koji su imali priliku da čuju i odlomke iz njegovog romana i vide kratak film sa promocije knjige u Beogradu. Potom se zahvalio saradnicima i prisutnima na pomoći i interesovanju. Nakon promocije publika je nastavila neformalan deo druženja sa autorom, a knjiga se mogla kupiti po povoljnoj ceni.
Podelite