Predstavljanje publikacije "Gromobran svemira"

26. novembar 2019. 16:01

Publikacija “Gromobran svemira” u izdanju Biblioteke šabačke, Narodnog muzeja Šabac i AKC Matrijaršija, predstavljena je danas na izložbi u Narodnom muzeju i na promociji u Biblioteci šabačkoj. Publikacija Gromobran svemira je nastala u okviru programa festivala Vinaverovi dani, na radionici održanoj 3. maja 2019. godine u Narodnom muzeju Šabac sa učenicima Umetničke škole.

Radionicu u okviru programa festivala Vinaverovi dani sa učenicima Škole primenjenih umetnosti, vodili su Aleksandar Opačić, Aleksandar Denić, Milena Janošević i Johanne Marcade-Mot.

Kombinovanjem teksta Stanislava Vinavera, kolektivnim radom je intervenisano u smeru narativnih, nenarativnih i kolažnih mougćnosti stripa u sedam uzastopnih verzija. Konačni izgled strip tabli dobijen je interakcijom sa učesnicima Fijuk Sajma u Domu kulture Studentski grad 14. juna ove godine u organizaciji Novog Doba i Matrijaršije.

Publikacija je već predstavljena na Sajmu knjiga u Frankfurtu u oktobru 2019. godine u okviru štanda Republike Srbije i Fijuk mreže malih izdavača.
Podelite