Gornja Vranjska spremna za treći krug direktnog odlučivanja

26. novembar 15:55

Meštane Mesne zajednice Gornja Vranjska, 8. decembra očekuje treći krug direktnog odlučivanja. U ovoj Mesnoj zajednici od poreza na imovinu sakupljeno je preko dva miliona, a na listi predloga kako da se ovaj novac utroši, koje je dao Savet Mesne zajednice, nalazi se pet projekata.

U Mesnoj zajednici Gornja Vranjska vlada velika zainteresovanost meštana za direktno odlučivanje, a naplata poreza na imovinu povećana je za 50 odsto otkad meštani sami odlučuju gde žele da utroše ovaj novac.

Na direktnom odlučivanju, koje će se i u Gornjoj Vranjskoj održati 8. decembra, meštani će moći da odlučuju gde žele da se utroši preko dva miliona dinara sakupljenih od poreza na imovinu u njihovoj Mesnoj zajednici. Na listi predloga nalazi se izgradnja trotoara, pomoć za izgradnju crkve, uređenje centra sela, Doma kulture i seoskog groblja, održavanje neasfaltiranih puteva i novčana podrška za razvoj sporta u selu.

U direktnom odlučivanju mogu da učestvuju svi građani bez obzira da li su platili porez ili ne. Potrebno je samo do 5. decembra upisati se u poseban birački spisak u najbližoj mesnoj kancelariji, Gradskoj upravi ili elektronskim putem.

novinarka: Isidora Kovačević

Predlozi za direktno odlučivanje 8. decembra u MZ Gornja Vranjska
Podelite