Mala Vranjska dobija prodavnicu koju je izglasala na direktnom odlučivanju

26. novembar 14:43

Do sada je u Mesnoj zajednici Mala Vranjska održano jedno direktno odlučivanje, a 8. decembra očekuje ih novi krug, i odlučivanje kako da se utroše sredstva od poreza na imovinu sakupljenog u njihovom selu. U prvom krugu, meštani su glasali da se renovira zgrada za prodavnicu.

Oronula fasada, polupani prozori, išarani zidovi, tako je do skoro izgledala zgrada namenjena za prodavnicu u centru Male Vranjske. Zahvaljujući politici grada Šapca, da se novac od poreza na imovinu vraća u mesne zajednice, a da zatim meštani sami biraju kako će da potroše svoj novac na direktnom odlučivanju, ruinirana zgrada, danas je rekonstruisana, a Mala Vranjska posle skoro 10 godina ponovo će dobiti prodavnicu.

Rekonstruisana zgrada od novca od poreza na imovinu


Meštani Male Vranjske kažu da nisu verovali da će novac od poreza na imovinu sakupljen u njihovoj Mesnoj zajednici zaista biti utrošen onako kako su oni želeli, i ističu da ih raduje što je do realizacije projekta došlo.

U direktnom odlučivanju koje će biti održano 8. decembra u Mesnoj zajednici Mala Vranjska, meštani će odlučivati gde žele da utroše oko 800 hiljada dinara od poreza na imovinu. Na listi predloga nalazi se šljunčenje i održavanje malskih puteva, izgradnja igrališta za rekreaciju i sređivanje i dalje ograđivanje groblja.

novinarka: Isidora Kovačević

Predlozi za direktno odlučivanje 8. decembra u MZ Mala Vranjska
Podelite