U Miokusu na direktnom odlučivanju biraju između sportske sale i kapele

21. novembar 15:27

Meštani Mesne zajednice Miokus, na direktnom odlučivanju prošle godine glasali su da sredstva od poreza na imovinu utroše u izgradnju terena za male sportove. Izgradnja terena je u završnoj fazi što je još jedan pokazatelj da ono što građani izglasaju na direktnom odlučivanju Gradska uprava grada Šapca sprovodi u delo.

Mesto gde bi se u sportovima nadmetale sve generacije, ali i gde bi mogli da treniraju, rekreiraju se i druže, za meštane Miokusa bio je san. Zahvaljujući politici grada Šapca, da građani mogu da odlučuju o tome gde žele da utroše novac od poreza na imovinu sakupljen u njihovoj Mesnoj zajednici, san meštana Miokusa danas je u završnoj fazi.

Teren za male sportove izglasan u direktnom odlučivanju


Ni u Miokusu meštani u prvi mah nisu poverovali u priču da će se njihov novac od poreza na imovinu vratiti u njihovu Mesnu zajednicu, da će moći glasanjem da odluče šta žele da se radi u njihovom selu, a najmanje u to da će izglasani projekti biti urađeni. Gradska uprava grada Šapca i u ovoj Mesnoj zajednici dokazala je da joj je važno šta građani misle i žele, i da nije trebalo da meštani sumnjaju u realizaciju.

Na direktnom odlučivanju 8. decembra, meštani Miokusa moći će da izaberu da li sredstva od poreza na imovinu, oko 400 hiljada dinara žele da ulože u izgradnju kapele na seoskom groblju ili u renoviranje sale na fudbalskom terenu.

Predlozi za direktno odlučivanje 8. decembra u MZ Miokus


Jedini uslov za učetvovanje na direktnom odlučivanju je upisivanje u poseban birački spisak, a to se može učiniti u najbližoj mesnoj kancelariji, Gradskoj upravi ili elektronskim zakazivanjem da službenici dođu na kućnu adresu.

novinarka: Isidora Kovačević
Podelite