U Zminjaku od poreza izgradili "Balon salu"

20. novembar 17:13

Meštani mesnih zajednica Zminjak i Skrađani su na direktnom odlučivanju 2017. godine, izglasali da se dva i po miliona dinara od poreza na imovinu opredeli za prvu fazu izgradnje balon sale pored osnovne škole „Jovan Cvijić“ u Zminjaku.

Meštani Mesne zajednice Zminjaka 2017. godine imali su samo jedan predlog na direktnom odlučivanju. Izgradnja balon sala, danas mnogo značiti mladima ovog sela zbog sportskih aktivnosti, ali i đacima Osnovne škole „Jovan Cvijić“ za izvođenje časova fiskulturne nastave.

Direktno odlučivanje, koje se jedino sprovodi u gradu Šapcu, jedinstven je način da se građani uključe u svakodnevni život. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da do pre tri godine građani nisu ni znali koliko novca od poreza na imovinu je skupljeno, niti su imali mogućnost da odlučuju gde žele taj novac da ulože.

Više od 100.000 građana Šapca 8. decembra direktno će odlučiti kako će biti potrošeno 200 miliona dinara, koliko je u budžetu grada prikupljeno od poreza na imovinu u mesnim zajednicama.

novinarka: Isidora Kovačević
Podelite