Duvanište spremno za treći krug direktnog odlučivanja

20. novembar 15:42

Direktno odlučivanje u Duvaništu, po treći put biće organizovano 8. decembra, a meštani će moći da odlučuju o tome gde žele da utroše oko milion dinara. Skoro sve što su do sada izglasali u direktnom odlučivanju je završeno.

Oko dva i po miliona dinara, meštani Mesne zajednice Duvanište, glasanjem za predloge koji su važni za njihovo mesto na prethodna dva direktna odlučivanja, uližili su u izradu trotoara i šljunčenje i popravljanje atarskih puteva. Iako su bili sumnjičavi, Gradska uprava grada Šapca realizovacijom njihovih odluka pokazala je da nije trebalo da bude razloga za to.



Na narednom direktnom odlučivanju, koje će se u Mesnoj zajednici Duvanište održati 8. decembra, meštani će moći da odlučuju gde žele da se utroši oko milion dinara od poreza na imovinu. Predlozi koji će se naći pred meštanima su: izgradnja trotoara, pomoć fudbalskom klubu i održavanje groblja.

Pravila za direktno odlučivanje su jednostavna. Svako ima pravo da glasa, dok su ideje mogli da predlažu samo građani koji su platili porez.

novinarka: Isidora Kovačević

Predlozi za direktno odlučivanje 8. decembra u MZ Duvanište
Podelite