40 auto-sedišta za šabačke mališane

19. novembar 16:47

Telo za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca i Agencija za bezbednost sdaobraćaja, danas su uručili 40 auto-sedišta za decu. Osim ove vredne pomoći roditeljima, danas je organizovano i predavanje o pravilnoj upotrebi dečjih auto-sedišta.

U toku ove godine, biće podeljeno 1000 sedišta za decu, koje će se uručiti roditeljima širom Srbije. Na konkurs za dodelu sedišta javilo se 78 lokalnih samouprava, od kojih je izabrano 25 gradova i opština u kojima će se donirati po 40 sedišta. Uslov je bio da polovinu donira agencija, dok drugih 20 sedišta kupuje lokalna samouprava.

Tokom izbora dece koja će dobiti sedišta, vodilo se računa da su ona mlađa kako bi što duže koristila ova sedišta kao i da su upisana u vrtić, jer će sedišta onda koristiti svakodnevno na putu do predškolske ustanove.

Najvažnija je edukacija, roditelji su dobili brošure u kojima je predstavljena pravilna upotreba sedišta, a video prezentacijom, objašnjeno je koliko se povećava bezbednost pravilnom upotrebom sedišta za decu.
Podelite