Štitar spreman za novi krug direktnog odlučivanja

19. novembar 2019. 15:35

Otkad građani imaju mogućnost da odlučuju gde će biti utrošen novac od poreza na imovinu sakupljen u njihovoj Mesnoj zajednici, u Štitaru 94 odsto građana plaća porez. A na prethodnom direktnom odlučivanju u Mesnoj zajednici Štitar izlasnost na glasnje je bila preko 80 odsto upisanih birača.

Prioritet na prethodnom direktnom odlučivanju u Mesnoj zajednici Štitar bilo je renoviranje zdravstvene ambulante i krova na objektu u kom se nalazi ambulanta. Za taj projekat opredelili su najviše sredstava. Savet mesne zajednice tada je predložio četiri projekta, a projekti koji su dobili najviše glasova, realizovani su za dva meseca.

Meštani Štitara tvrde da su oni verovali u to da će Gradska uprava grada Šapca, sve projekte koje su izglasali na direktnom odlučivanju, sprovesti.Do 5. decembra potrebno je da upisati se u poseban birački spisak u kancelariji Mesne zajednice, a na direktnom odlučivanju 8. decembra, meštani Štitara moći će da glasaju gde žele da utroše preko dva i po miliona dinara. Na listi predloženih projekata nalazi se renoviranje Doma kulture, asfaltiranje ulice Sela Jovanovića, izgradnja terena za odbojku i košarku, pešačke staze i za omladinu, programe kulture i sportsko-rekreativne aktivnosti.

novinarka: Isidora Kovačević

Predlozi za direktno odlučivanje 8. decembra u MZ Štitar
Podelite