Gradi se put Ruma - Šabac

19. novembar 15:05

Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica potpisali su danas ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i izvršni direktor kompanije "Azvirt" iz Azerbejdžana, Kemil Aliev.
Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije projekta je 467,5 miliona evra. Istaknuto je da su izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih projekata u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prisustvujući potpisivanju ugovora, rekao je da je to veoma važna stvar za čitavu Srbiju i procenio da će za tri godine biti izgrađen kompletan auto-put od Rume do Šapca, zajedno sa mostom preko Save, a do kraja 2023. godine i brza saobraćajnica.
Nakon završetka javnog uvida u nacrt plana detaljne regulacije, prema rečima nadležnih, trasa saobraćajnice će biti konačno utvrđena.

Projekat je podeljen na tri deonice: Deonica 1 auto-put Ruma - Šabac dužine 21,14 kilometara, Deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i Deonica 3 brza saobraćajnica Šabac - Loznica dužine 54,58 kilometara.
Podelite