Meštani Tabanovića jednoglasni na direktnom odlučivanju

19. novembar 2019. 14:37

Svi meštani u Mesnoj zajednici Tabanović na prvom direktnom odlučivanju bili su jednoglasni u odluci da se izgradi crkva. Dok su na drugom direktnom odlučivanju najviše novaca od poreza na imovinu opredelili za šljunčenje atarskih puteva. A 8. decembra očekuje ih novi krug izjašnjavanja.

U Tabanoviću nije postojala crkva, sve dok grad Šabac, jedini u Srbiji, nije omogućio da građani odlučuju gde će se ulagati novac od poreza na imovinu skupljen u njihovoj mesnoj zajednici. Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj politici Šapca, radovi na izgradnji prve crkve, za šta su meštani Tabanovića glasali na prvom direktnom odlučivanju 2017. godine, danas su u završnoj fazi, projekti koji su dobili najviše glasova u drugom krugu odlučivanja su završeni, a novi predlozi spremno čekaju 8. decembar i direktno odlučivanje.

Crkva u Tabanoviću


U prvi mah, meštani Tabanovića nisu verovali da će novac sakupljen od poreza na imovinu u njihovoj Mesnoj zajednici biti vraćen a zatim i utrošen onako kako su oni glasali na direktnom odlučivanju.

Izgradnja crkve i ostali projekti koji su izglasani u Tabanoviću, a koji su zatim i realizovani, pokazatelji su da sve ono za šta se građani odluče da bude urađeno u njihovoj Mesnoj zajednici, Gradska uprava grada Šapca zaista sprovede u delo.

Pred meštanaima Tabanovića, 8. decembra na direktnom odlučivanju, naći će se sedam predloga - da se novac od poreza na imovinu utroši za pomoć crkvi, za izgradnju trafo stanice u ulici Peke Dapčevića, za pomoć fudbalskom klubu, za paketiće za decu, majice za učesnike Seoske olimpijade, rad grejdera na atarskim putevima i održavanje centra sela i groblja. Pre direktnog odlučivanja potrebno je do 5. decembra da se upišu u poseban birački spisak u kancelariji Mesne zajednice.

novinarka: Isidora Kovačević

Predlozi za direktno odlučivanje 8. decembra u MZ Tabanović
Podelite