U Ševaricama realizovano sedam projekata izglasanih na direktnom odlučivanju

18. novembar 2019. 15:40

Mesna zajednica Ševarice primer je kako direktnim odlučivanjem građana, može da se poboljša kvalitet života i uredi selo. Do sada su sproveli brojne projekte, a 8. decembra očekuje ih novi krug glasanja na direktnom odlučivanju.

Na prethodnom direktnom odlučivanju u Mesnoj zajednici Ševarice, meštani su glasali da dva i po miliona dinara ulože u sedam projekata. Do sada je realizovano pet, a završava se realizacija i preostala dva, najveća projekta – ugradnja ventilacionog sistema u veliku salu Doma kulture i klimatizacija i asfaltiranje ulice Školskog šora.

Predlozi za direktno odlučivanje 8. decembra u Ševaricama


Pravo da glasaju imaju svi građani, bez obzira na to da li su platili porez ili ne. Potrebno je samo da pre toga budu upisani u listu učesnika direktnog odlučivanja, a to mogu da učine do 5. decembra u prostorijama kancelarije Mesne zajednice. Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, rekao je da će se 8. decembra kada je zakazano direktno odlučivanje, slaviti praznik demokratije.

Šabac je jedini grad u Srbiji u kom građani predlažu i odlučuju kako se troši novac od poreza na imovinu, a predlog koji dobije najviše glasova 8. decembra, biće realizovan i sprovešće ga Gradska uprava grada Šapca.

novinarka: Isidora Kovačević
Podelite